Essay
کبد چرب:مصرف قند و مختل شدن متابولیسم چربی ها
چاپ مقاله
چاپ مقاله

کبد چرب:مصرف قند و مختل شدن متابولیسم چربی ها

 

اگرچه مرگ و میر در برابر بسیاری از بیماریهای غیر عفونی و مزمن در انگلستان کاهش یافته ،در مقابل مرگ ناشی از بیماریهای کبدی در 40 سال گذشته افزایش قابل توجهی هم در مردان و هم در زنان داشته است.

در درجه ی اول این مسئله مربوط به مصرف بیش از اندازه ی الکل است،اما باید خاطر نشان کرد که شیوع چاقی و اختلال در متابولیسیم چربی ها و در نهایت کبد چرب خود عاملی مهمی در مرگ و میر ناشی از بیماریهای کبدی بوده است.

مصرف بیش از حد قند بصورت حاد میتواند اثرات مخربی بر متابولیسم چربی داشته باشد و دریافت بیش از حد انرژی میتواند وزن را افزایش دهد و باعث رسوب چربی در قسمت های مختلف بدن از جمله کبد شود.

در این مقاله سوخت و ساز بدن از چربی کبد و همچنین اهمیت کلیدی متابولیسم چربی پس از صرف غذا را بررسی می نماید.

همانگونه که میدانید مصرف بیش از حد قند یک ریسک فاکتوری برای افزایش بیماریهای قلبی-متابولیک است.در بررسی هایی در انگلستان مصرف بیش از حد نیاز قند در گروه های مختلف سنی از جمله بزگسالان و نوجوانان انجام شده واین میزان مصرف  در گروه های جوان به یک نگرانی عمومی تبدیل شده است.

هم چنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد که افزایش چربی کبد میتواند باعث اختلال در کم کردن چربی خون پس از صرف غذا باشد و این میتواند باعث افزایش اثرات مخرب قند بر بدن در تمام سنین باشد.

با توجه به عوارض کبد چرب بر بدن و ارتباط آن با چاقی میتوان با کاهش وزن با توجه به شاخص توده ی بدنی (BMI) افراد از طریق رژیم درمانی ،ورزش و جراحی باریاتریک باعث کاهش چربی کبد و در امان ماندن از عوارض آن شد.

 

Reference:

 

PMID:

 

25992705

 

[PubMed - as supplied by publisher]

 


نویسنده یا تهیه کننده: مترجم دکتر قاسم لویی     تاریخ :2015-05-23     تعداد بازدید:

دریافت خبرنامه

* آدرس ایمیل شما محفوظ خواهد ماند.